top of page

Utrinki iz prvega Gala prekmurskega večera

V četrtek, 15.2.2023, se je na Ljubljanskem gradu odvil prvi Gala prekmurski večer v organizaciji Kluba Prekmurcev v Ljubljani.

Številni gostje so uživali v odlični kulinariki, ki so jo predstavili Mojmir Šiftar iz P.E.N. Kluba, Leon Pintarič iz Gostilne Rajh, Boštjan Lačen in Daniel Sukič iz Šunkarne Kodila, Hiša gibanice, Vina Marof in Vina Gjerkeš.

Za glasbene užitke so poskrbeli Vlado Kreslin, Marko banda, Dominik Bagola, Andi Sobočan in Jakob Podlesek, celoten dogodek je bo povezoval Jernej Celec. Skozi besedo pa so prekmursko kulinariko predstavili avtorji kuharskih knjig Valentina Smej Novak, Urška Fartelj in Matej Fišer.


Ob tej priložnosti se v Klubu Prekmurcev v Ljubljani zahvaljujemo vsem našim sponzorjem: gostincem P.E.N. Klubu, Gostilni Rajh, Šunkarni Kodila in Gostinstvu Jezeršek, vinski kleti Marof in hiši vin Gjerkeš, Hiši gibanice, ki je pripravila sladko presenečenje ob odhodu, Vidovemu brejgu za osvežilne brezalkoholne napitke, Mestni občini Ljubljana, ki nas je gostila na Ljubljanskem gradu, ter seveda vsem nastopajočim, Jakobu Podlesku, Dominiku Bagoli, Andiju Sobočanu in Marko Bandi, DJ-ju Mali Pončo ter seveda Vladu Kreslinu.

Iskrena zahvala pa velja tudi številnim gostom, ki so s svojo udeležbo prispevali za dobrodelni namen - in sicer za nakup kombija za prevoz učencev Osnovne šole IV Murska Sobota in za izgradnjo balinarske steze za učence Centra Janeza Levca.


Nekaj utrinkov iz dogodka je zbranih tudi na tej povezavi.

98 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page