top of page

Gala prekmurski večer 2024


Po lanskoletnem razprodanem prvem Gala prekmurskem večeru, napovedujemo letošnjega, ki bo 21.3.2024 ob 19ih v Centru ROG v Ljubljani.



Tokrat se bomo prepustili prepletu tradicije in sodobnega pristopa, kjer se bosta na simboličen način poročila Prekmurje in slovenska prestolnica Ljubljana.


Sredstva, ki bodo zbrana iz nakupa vstopnic za Gala prekmurski večer in donatorskih sredstev, bodo letos namenjena materinskim domovom v Prekmurju in v Ljubljani.


Nakup vstopnic je možen tukaj:




Pripravo slavnostnega menija smo tokrat zaupali Luki Jezeršku, ki bo pripravil prekmurski gostüvanjski meni na sodoben način in tako tudi gastronomsko povezal oba mladoporočenca, vse skupaj pa bomo zaokrožili z izbranimi Prekmurskimi vini.


Skozi pogovor treh vrhunskih prekmurskih šefov: Janka Kodile, Tanje Rajh in Mojmirja Šiftarja, bomo spoznali tradicionalno prekmursko kulinariko in njeno prilagoditev sodobnim izzivom. Pogovor bo moderiral in vodil Matej Fišer. Tradicionalne folklorne običaje nam bo predstavilo Kulturno umetniško društvo Goričko, z glasbenimi nastopi pa bosta večer popestrila Nika Zorjan in Mišo Kontrec.


Dogodek bo povezoval Boštjan Rous.


532 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page