top of page

V spomin Milanu Vincetiču

V torek, 10. januarja 2023 ob 18. uri vabljeni na Filozofsko fakulteto Ljubljana v predavalnico 18 (pritličje) na prireditev V spomin Milanu Vincetiču.


Vabijo Slavistično društvo Prekmurja, Prlekije in Porabja in

Filozofska fakulteta Ljubljana, Oddelek za slovenistiko.


Na prireditvi bo predstavljen dokumentarni film o Milanu Vincetiču Jaz sem mravljišče drobnih smrti ter knjiga njegovih še neobjavljenih zgodnjih in zadnjih pesmi Postile.Dokumentarni film o Milanu Vincetiču (50 min.) je po scenariju Štefana Kardoša režiral in posnel Jože Glažar; v njem Vincetičevo raznoliko besedno ustvarjalnost in njegov človeški obraz predstavljajo sorodniki, prijatelji in literarni sopotniki, filmsko pripoved o njem pa s tematskimi vprašanji zaokrožuje Ksenija Horvat.
V knjigi Postile so zbrane doslej neobjavljene pesmi Milana Vincetiča iz zgodnjega ustvarjalnega obdobja in iz literarne zapuščine. Vincetičevo pesniško besedo spremlja govorica likovnih podob akad. slikarjev Aleksandra Červeka in Mirka Rajnarja; knjigo zaključuje celovita bibliografija Vincetičevih del in spremna beseda Francija Justa o njegovem besednem ustvarjanju.

137 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page