top of page

Utrinki iz Gala prekmurskega večera

Klub Prekmurcev v Ljubljani je v četrtek, 21.3.2024, v Centru Rog v Ljubljani organiziral Gala prekmurski večer 2024, kjer smo se udeleženci prepustili prepletu tradicije in sodobnega pristopa. S predstavitvijo običajev, ki spremljajo prekmursko gostüvanje, sta se na simboličen način poročila Prekmurje in slovenska prestolnica Ljubljana.Sredstva, zbrana iz nakupa vstopnic za Gala prekmurski večer in donatorskih sredstev, bo Klub Prekmurcev v Ljubljani letos namenil materinskim domovom v Prekmurju in v Ljubljani. Predstavnici obeh materinskih domov sta na dogodku predstavili svoja domova in napovedali, da bodo v obeh domovih zbrana sredstva namenili za nakup zunanjih otroških igral. 

Donirate lahko še do sredine maja, in sicer tako, da iz spletne banke skenirate spodnjo QR kodo ter nakažete želeni znesek.

  • Račun za nakazilo je: SI56 6100 0002 6788 449

Vsak prispevek je pomemben, hvala za vašo donacijo!
 


Slavnostni prekmurski gostüvanjski meni na sodoben način je pripravil Luka Jezeršek in tako tudi gastronomsko povezal oba mladoporočenca, vse skupaj pa se je zaokrožilo z izbranimi Prekmurskimi vini.

V kulturnem programu so nastopili Kulturno umetniško društvo Goričko, Nika Zorjan in Mišo Kontrec. Dogodek je povezoval novinar in etnolog Boštjan Rous. Skozi pogovor Janka Kodile, Valentine Smej Novak in Boštjana Rousa pa so gostje Gala prekmurskega večera spoznali običaje ter kulinariko tradicionalnega in modernega prekmurskega gostüvanja. Presenetil nas je tudi kuharski mojster Mojmir Šiftar. Pogovore je moderiral in vodil Matej Fišer.
Gala prekmurski večer je potekal ob podpori Mestne občine Ljubljana in številnih donatorjev: Baby center, Big Bang, Deželna banka Slovenije, Good for you, Herman in partnerji, Hiša vizij, Jezeršek gostinstvo, Lušt, Megras, Radenska, Saubermacher, Stratkom, Super 16, Tista cvetličarna, Virs, Water Cana, Zavarovalnica Triglav, Mestna občina Ljubljana, Mestna občina Murska Sobota, občina Moravske Toplici in občina Puconci.

158 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page