top of page

Kot se za Prekmurke in Prekmurce spodobi, brez hrane za dušo ne gre!

Po zboru članov Kluba Prekmurcev v Ljubljani, ki bo v torek, 29. marca 2022 ob 18.00 uri, nas čaka tudi krasen večer s kulturnim programom. Doživeli ga bomo skupaj z znanimi Prekmurci, in tistimi, ki še bodo znani :), ki soustvarjajo kulturno življenje v naši prestolnici.1. Dušan Šarotar, znani slovenski pisatelj, ki prihaja iz Prekmurja in živi v Ljubljani, bo predstavil svojo najnovejšo knjigo Zvezdna karta.


2. Videopredstavitev Nevidne knjige, ki je videoprojekt Fabijana Tivadarja. Fabijan je po starših Prekmurec, sicer pa dijak drugega letnika Škofijske klasične gimnazije v Ljubljani.


3. Kratka diskusija o položaju prekmurščine danes in v polpretekli zgodovini Prekmurja ob knjigi Vilka Novaka Zgodovinski spomin slovenskega Prekmurja, ki jo je v sodelovanju s SAZU lansko leto na novo uredil in dopolnil prof. dr. Hotimir Tivadar.


Vse skupaj pa bo popestrila glasba akademskega glasbenika kitarista Matije Hozjana.Dogodek bo v Cafe Monet (Parmova ulica 51, 1000 Ljubljana), ob 18ih bo zbor članov, kulturni program se začne ob 18:30.


Lepo vabljeni.129 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page